5 é
2,7 E

A világ 5 legnépszerűbb koktélja 2017-ben

Minden évben a Drinks International, az alkoholiparral foglalkozó kiadvány, összegyűjti az adatokat a világból és egy népszerűségi ranglistát készítenek belőle.

A lista elkészítéséhez a felmérők 108 bárt választottak ki a világ 50 legjobb bárok listájából. A tulajdonosokat felkérték, hogy sorolják fel a top 10 koktélt, amiből a legtöbbet adtak el, majd ezeket a válaszokat rangsorolták. Az eredményeket vizsgálva egy dolog világos: nehéz elhagyni a klasszikusokat. Mégis, néhány innovatív és szokatlan ital ragyog.

Itt van a 2017-es év top 5 koktélja.

5. WHISKY SOUR

5. WHISKY SOUR

A Whisky Sour mindig megbízható, a világon szinte minden bárban megtalálható. Az egyszerű ital alkalmas a whisky szerelmeseinek és a gyűlölőknek egyaránt.

4. MANHATTAN

4. MANHATTAN

Ez egy fűszeres, száraz, kesernyés, whisky alapú aperitif ital. Fűszeres rozs, édes vermut és két csepp Angostura. Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel összekeverjük és hűtött koktélospohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítjük, hogy úgy érzi magát, mint egy igazi úriember.

3. DAIQUIRI

3. DAIQUIRI

A Daiquire- t gyakran keverik gyümölcsökkel, de a valódi Daiquiri készült fehér rum, lime juice, és egyszerű tiszta szirupból készítjük. Frissítő ital minden alkalomra.

2 - NEGRONI

2 - NEGRONI

Csak tíz évvel ezelőtt nehéz lett volna megtalálni a Negroni-t. Most az ital szinte mindenhol megrendelhető, és gyakran szerepel a popkultúrában olyan műsorokban, mint a "Master of None".

1 - OLD FASHIONED

1 - OLD FASHIONED

Az Old Fashioned olyan ital, amely úgy tűnik, nem öregszik a fogyasztók számára. Egyszerű - rozs vagy bourbon whisky, cukornád, Angostura keserű és narancs csavar - és klasszikus.