Csirkepaprikás gombával

Hozzávalók:

• 1 db konyhakész egész csirke
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 fej vöröshagyma
• 25 dkg gomba
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 kk őrölt kömény
• só
• 1 kk ételízesítő
• 2 csapott ek pirospaprika
• 2 dl tejföl
• 2 ek finomliszt

Elkészítése:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk. Beletesszük a szeletelt gombát.
Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!