Csirkecomb fűszeres bundában

Csirkecomb fűszeres bundában

Hozzávalók:
• 4 db csirkecomb
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 db chili paprika
• 1 mk curry
• ½ l tej
• só
A panírozáshoz:
• liszt
• tojás
• zsemlemorzsa
A sütéshez:
• étolaj

Előkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk. Aki nem szereti, a bőrét lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen csontig bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül./sózzuk. A fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, a curryvel együtt elkeverjük a tejjel. A combokat egy mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres tejet és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Még finomabb lesz a csirkecomb, ha a pácolást előző nap elvégezzük.

Elkészítés:
A combokat lecsöpögtetjük. Papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ és bő olajban lassú tűzön megsütjük. A combokat petrezselymes burgonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!