Mézes, chilis csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:
4 db nagyobb csirkecomb
3 ek. méz
2-3 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por
1 db zöld citrom leve
szárnyas fűszer

őrölt fehér bors
1 dl olíva olaj

Előkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, átnyomott fokhagymával. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb, ha a pácolást előző nap végezzük.

A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. Köretnek zöldséges rizst és sült zöldséget tettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!