Pácolt csirkecomb csípős raguval

Hozzávalók 4 személyre:
•4 db csirkecomb
•15 dkg húsos füstölt szalonna
•2 db piros kaliforniai paprika
•2 db zöld kaliforniai paprika
•1db hegyes erős paprika
•1 szál póréhagyma
•1 dl étolaj
•1 tk.rozmaring friss vagy szárított
•1 kk.őrölt fekete bors
•1 kk.cayenne bors
•1 ek.méz
•1 tk.szárnyas fűszerkeverék
• só

Előkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk,ha nagyobbak két három helyen csontig bevágjuk,sózzuk. Így hamarabb megsül és jobban átjárja a pác. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk. A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb. A szalonnát, paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk.

Elkészítés:
A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.

A combokat a raguval és tetszőleges körettel /párolt, rizs, sült burgonya stb.. /tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!