Csípős édes savanyú csirkemell

Hozzávalók:

 

• 50 dkg csirkemell
• 2 szál újhagyma
• 1 szál sárgarépa
• 2 db hegyes erős paprika
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 darabolt ananászkonzerv
• 1 dl. ketchup
• 2 ek. fehérbor ecet
• 2 ek. szójaszósz
• 3 ek. méz
• 1 ek. keményítő
• só
• olaj

Elkészítése:
A csirkemellet, újhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a újhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!