Édes-savanyú-csípős csirkemell

Hozzávalók:

• 80 dkg csirkemell filé
• 1 fél szál póréhagyma
• 1 szál sárgarépa
• 1 db hegyes erős paprika vagy chili paprika
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 db sárga kaliforniai paprika
• 1 db zöld kaliforniai paprika
• 1 db ananász vagy 1 dob. darabolt ananászkonzerv
• 3 ek ketchup
• 2 ek fehérbor ecet
• 2 ek szójaszósz
• 3 ek méz
• 1 ek keményítő
• 1 mk. őrölt fehérbors
• só
• olaj

Elkészítése:
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.
Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!