Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg csirke szárny
• 1/2 kg gomba
• 15 dkg füstölt szalonna
• 1 db hegyes erős paprika
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 fej vöröshagyma
• 4-5 levél medvehagyma
• 1 evőkanál pirospaprika
• 1 kk. őrölt fekete bors
• só
• 2 dl tejföl
• 2 evőkanál liszt

Előkészítés:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál ketté vágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, medvehagymát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.

Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, medvehagymát és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirke szárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát.10-15 percig együtt pároljuk majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó...stb/ adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!