Csípős rántott csirkeszárnyak

• 1 kg csirke szárny
• 1-2 db chili paprika vagy chili por
Hozzávalók 4 személyre:
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 4 dl tej
• szárnyas fűszerkeverék
• só
• őrölt fekete bors

A panírozáshoz:
• liszt
• tojás
• zsemlemorzsa
• 1 mk. chili por
• 2 ek. szezámmag

A sütéshez:
• étolaj

Előkészítés:
A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál ketté vágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet és hűtőben egy napig pácoljuk.

Elkészítés:
A szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kk. chili port, és a zsemlemorzsába 2 ek. szezámmagot. Bő olajban kisütjük. Köretnek friss salátát készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!