Ropogós csirkeszárnyak

Hozzávalók:
Baconbe tekert csirkeszárnyak
Hozzávalók:
• 1 kg csirkeszárny
• 25 dkg szeletelt bacon
• só ízlés szerint
• 1 tk szárnyas fűszerkeverék
• 1 mk őrölt bors

Előkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, a csücskeit levágjuk és a forgóknál ketté vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és beleforgatjuk a szárnyakat. Egy órára a hűtőbe tesszük.
 A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel és borssal megszórjuk.
A szárny darabokat mérettől függően fél vagy egész szelet baconba tekerjük és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és előmelegített sütőben lefóliázva 30-40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük.

Elkészítés:
A szárnyakat tepsibe vagy jénaiba, sorba rakjuk és kevés vizet aláöntve sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!
 

Baconbe tekert csirkeszárnyak friss, ropogós szalmakrumplival

Baconbe tekert csirkeszárnyak friss, ropogós szalmakrumplival.