Ropogós csirkeszárnyak
Hozzávalók:
Baconbe tekert csirkeszárnyak
Hozzávalók:
• 1 kg csirkeszárny
• 25 dkg szeletelt bacon
• só ízlés szerint
• 1 tk szárnyas fűszerkeverék
• 1 mk őrölt bors
Előkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, a csücskeit levágjuk és a forgóknál ketté vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és beleforgatjuk a szárnyakat. Egy órára a hűtőbe tesszük.
A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel és borssal megszórjuk.
A szárny darabokat mérettől függően fél vagy egész szelet baconba tekerjük és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és előmelegített sütőben lefóliázva 30-40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük.
Elkészítés:
A szárnyakat tepsibe vagy jénaiba, sorba rakjuk és kevés vizet aláöntve sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!