Csokis linzerek

Hozzávalók:
A tésztához:
• 60 dkg finomliszt
• 40 dkg margarin
• 15 dkg porcukor
• 5 dkg vaníliás cukor
• 1 cs sütőpor
• 3 db tojás sárgája
• 2 ek tejföl
• csipet só

A krémhez:
• 10 dkg margarin
• 1 ek kakaópor
• 2 ek porcukor
A tetejére:
• 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
• 2 ek étolaj
• 1/2 dl tejszín

A díszítéshez:
• fél diók, kókuszreszelék

Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a sütőporral átszitált liszttel. Hozzáadjuk a többi anyagot és begyúrjuk a tésztát. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele, hogy a margarin ne olvadjon ki túlzottan. A tésztát vékonyra nyújtjuk és vagy különböző formákkal /ha nincs sima pogácsaszaggató, vagy kisebb pohár is jó /kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A csoki krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A sütikből 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és a tejszínt majd a sütiket belemártogatjuk, tálcára tesszük és hagyjuk rádermedni a csoki mázat.
Fél diókkal, kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!