Hókifli kelt tésztából

Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 2,5 dkg élesztő
• 20 dkg margarin
• 1 kis pohár tejföl
• 1,5 dl tej
• csipet só
• 2 ek. Porcukor

A töltelékhez:
• 15 dkg darált dió
• 15 dkg darált mák
• 1,5 dl tej
• 10 dkg porcukor

A kiflik meghempergetéséhez:
• vaníliás porcukor

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Ugyan így elkészítjük a máktölteléket is. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk.
A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Készíthetjük lekvárral is.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!