Mézes grízes krémes recept

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 4-5 evőkanál méz
  • 6 dkg sertés zsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 evőkanál tej

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 30 dkg sárgabarack  Extra Jam (lekvár)

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj
     

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát.

    Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk kb 25*30 cm-es lapokra és a tepsink hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 fokon kb öt-hat perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes krémhez keverjük.

    Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal.

    A csokit az olajjaj gőz felett felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

    A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és könnyebben vágható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!