Szilvalekváros zserbó fehér csoki bevonattal

Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg porcukor
• 2 dkg vaníliás cukor
• 1 csipet só
• 1,5 dl tejföl
• 2,5 dkg élesztő
• 1 db tojás

A töltelékhez:
• 40 dkg darált dió
• 2 citrom reszelt héja
• 60 dkg szilvalekvár

A tetejére:
• 20 dkg fehér csokoládé
• 2 ek étolaj

Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.
Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!