Túrós félholdacskák

Hozzávalók:
A tésztához:
• 50 dkg finomliszt
• 25 dkg margarin
• 2 dl tej
• 1,5 dl tejföl
• 2,5 dkg élesztő
• csipet só
• 2 ek. kristálycukor

A töltelékhez:
• 50 dkg túró
• 2 db tojás sárgája
• 5 dkg mazsola
• 2 cs. vaníliás cukor
• 15 dkg kristálycukor
• 1 citrom reszelt héja
• 2 ek. Tejföl

A tetejére:
• vaníliás porcukor

Előkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsolát beáztatjuk.

Elkészítés:
A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel, tojások sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát vékonyra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval /6-8cm/kiszaggatjuk.
A kiszaggatott körökre teszünk 1-1 teáskanál tölteléket, ráhajtjuk a tésztát és összenyomkodjuk.
A kis félholdakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ebből a mennyiségből nekem 73 db lett.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!