Kolbászos,rizses lecsó

Hozzávalók:

• 1 kg paprika
• 1 /2 kg paradicsom
• 4 nagy fej vöröshagyma
• 1 db hegyes erős paprika
• 15 dkg füstölt szalonna
• 1 szál paraszt kolbász
• 2 ek pirospaprika
• só
• 20 dkg rizs
• étolaj

Előkészítés:
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra a kolbászt karikákra vágjuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk /inkább csak átforrósítjuk /majd felöntjük 1,8-2 szeres mennyiségű sós forrásban lévő vízzel és fedő alatt megpároljuk.

Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot,megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk és 25-30 percig pároljuk. Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni majd levesszük a tűzről.

Tálalás előtt a rizst összekeverjük a lecsóval.

Jó étvágyat kívánok hozzá!