Tökfőzelék

Hozzávalók:
• 1kg gyalult tök
• 1 cs kapor
• 4 ek finomliszt
• só
• ételízesítő
• 1 fej vöröshagyma
• 1 tk pirospaprika
• 1 kis doboz tejföl
• 1 dl étolaj

Elkészítése:
A tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Rátesszük a paprikát majd fél liter hideg vízzel simára keverjük. Belerakjuk a kaprot, kevés ételízesítőt és a tököt és annyi vizet hogy a kívánt sűrűséget kapjuk. 10-15 percig lassú tűzön kevergetve főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, egyet még forralunk rajta majd, levesszük a tűzről.
Fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!