Baconos túróval töltött gombafejek

Hozzávalók:

• 1 kg közepes nagyságú gomba
• 20 dkg tehéntúró
• 1/2 póréhagyma
• 10 dkg bacon
• 10 dkg füstölt sajt
• 2 ek tejföl
• só
• őrölt bors

A panírozáshoz:
• finomliszt
• tojás
• zsemlemorzsa

A sütéshez:
• étolaj

Előkészítés:
A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.

Elkészítés:
A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnel, sóval /ha szükséges / és borssal.
A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”.
A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!