Gombapaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 kg gomba / csiperke, laska stb. /
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db paradicsom
• 2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős, aki szereti a csípőset/
• 2 dl tejföl
• 2 evőkanál liszt
• 2 evőkanál pirospaprika
• só
• őrölt fekete bors
• étolaj

Előkészítés:
A gombát alaposan megmossuk,szeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet önthetünk rá.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.

Galuskával vagy főtt tésztával/szarvacska, orsó..stb/tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!