Rokfort sajttal töltött gomba

Hozzávalók 3 személyre:

• 12 db közepes gombafej
• 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
• 5 dkg vaj
• 5 dkg finomliszt
• 2 dl tej
• só
• őrölt fehér bors

A panírozáshoz:
• finomliszt
• tojás
• zsemlemorzsa

A sütéshez:
• étolaj

Előkészítés:
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük.

Elkészítés:
A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.
A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!