Afrikai harcsafilé dubarry módra, sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db afrikai harcsafilé
• 5 dkg vaj
• 1 db citrom
• só
• 40 dkg karfiol
A besamel mártáshoz:
• 1/2 l tej
• 12 dkg margarin vagy vaj
• 10 dkg finom liszt
• só
• őrölt fehér bors
• ételízesítő
A tetejére:
• 15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
• 2 szál sárgarépa
• 1 db padlizsán
• 2 db cukkini
• 4 db paprika
• őrölt fehér bors
• ételízesítő
• étolaj
Előkészítés:
A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
Elkészítjük a besamelt:
A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!