2 years
user-image

Afrikai harcsafilé dubarry módra, sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

• 4 db afrikai harcsafilé
• 5 dkg vaj
• 1 db citrom
• só
• 40 dkg karfiol

A besamel mártáshoz:
• 1/2 l tej
• 12 dkg margarin vagy vaj
• 10 dkg finom liszt
• só
• őrölt fehér bors
• ételízesítő
A tetejére:
• 15 dkg reszelt trappista sajt

A körethez:
• 2 szál sárgarépa
• 1 db padlizsán
• 2 db cukkini
• 4 db paprika
• őrölt fehér bors
• ételízesítő
• étolaj

Előkészítés:
A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.

Elkészítés:
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.

Elkészítjük a besamelt:
A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép