Parajos harcsafilé csőben sütve

Hozzávalók:

• 4 szelet afrikai harcsafilé
• 50 dkg leveles paraj
• 20 dkg vaj
• 10 dkg finomliszt
• 5 dl tej
• 4 gerezd fokhagyma
• 20 dkg reszelt sajt
• só
• őrölt bors
• ételízesítő
• szerecsendió
• 1/2 citrom leve

Előkészítés:
A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. /a vajas rántást tejjel kiforraljuk, míg besűrűsödik./ Ízesítjük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval, borssal.

Elkészítés:
A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, ételízesítővel ízesítve megpároljuk. Egy jénaiba, vagy tepsibe tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Habzsák, vagy kanál segítségével beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!