Csabai karajos hidegtál

Hozzávalók:

• 1 kg sertéskaraj csont nélkül
• 1 szál csabai csípős kolbász
• grill fűszer
• só
• őrölt fekete bors
• étolaj

A díszítéshez:
• 1 fej fodros saláta
• 1 db kígyóuborka
• 4 db paradicsom
• 1 db piros kaliforniai paprika
• 1 szál póréhagyma
• 40 dkg majonézes saláta (francia majonézes burgonya stb.)

Elkészítés módja
A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá.

Lefóliázva kb. 50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és 15-20 percre visszatesszük, míg szép színt kap. Hagyjuk kihűlni.

Szeletelő géppel vagy késsel vékonyan felszeleteljük a hideg húst. Egy tálra vagy tálcára a salátából dombot formázunk, és erre szép sorban, félig takarásban felrakjuk a karajszeleteket. A zöldségekkel ízlésünk szerint feldíszítjük a tálat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!