Töltött tojásos hidegtál

Hozzávalók:

• 40 dkg franciasaláta
• 6 db tojás

A besamelhez:
• 10 dkg vaj
• 3 dl tej
• 10 dkg finomliszt
• só
• őrölt fehér bors
• 4 evőkanál mustár
• 5 dkg vaj

A díszítéshez:
• fodros saláta
• paradicsom
• póréhagyma
• kígyó uborka
• alma

Elkészítés:

A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelmártást főzünk.

A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük, elkeverjük a besamellel és 5 dkg vajjal. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük.

Habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.
A franciasalátát egy nagyobb tálra rendezzük, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!