Húsvéti reggeli

A recept hozzá:

• 20 dkg sonka
• 4 db paradicsom
• 4 db tojás
• 1 ek. mustár
• 3 ek. ecetes torma
• só
• őrölt fehér bors
• 5 dkg vaj
• 2 dl tej
• 2 ek. finomliszt

Díszítéshez:
• saláta, újhagyma, retek stb...)

Előkészítés:
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, kettévágjuk, és a sárgájukat kivesszük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverünk két evőkanál ecetes tormát és a tojások áttört sárgáját, ízesítjük sóval, borssal. A sonkát elkeverjük egy kanál tormával, a mustárral, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk.

Elkészítés:
A paradicsomokat megtöltjük a sonkakrémmel, a kettévágott tojásokat pedig a tormakrémmel. A paradicsomok tetejét visszatesszük.
Salátalevéllel kibélelt tálra tesszük, és a zöldségekkel megdíszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!