Kacsasült

Hozzávalók:

• 1 db pecsenye kacsa
• só
• majoránna
• 2 ek méz
• 2 dl húsleves vagy alap lé
• 2 fej vöröshagyma
• 1 kis fej fokhagyma

Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.

A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagyma gerezdeket. Alá öntjük a húslevest és a mézet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőbe tesszük egy-másfél órára.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Snidlinges burgonyapürét készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!