Mustos-boros kacsasült szőlőmártással

Hozzávalók:

• 1 db pecsenye kacsa
• szárnyas fűszer só
• 1 dl must
• 1 dl fehérbor

A mártáshoz:
• 2 fürt nagy szemű édes szőlő
• 2 dl édes fehérbor
• 1 dl must
• 1 ek méz
• 1 ek étkezési keményítő
• 1 citrom leve

Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszer sóval. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük. A megsült kacsát részeire szedjük a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!