Narancsos kacsasült almás káposztával

Hozzávalók:

• 3kg-os pecsenye kacsa
• 1 kis fej lila káposzta
• 1 kis fej fejes káposzta
• 4-5 szem nem túl édes alma
• 2 db narancs
• só
• őrölt fehér bors
• őrölt kömény
• 2 ek. kristály cukor
• ecet ízlés szerint

Előkészítés:
A kacsát megtisztítjuk,megmossuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A káposztákat vékony szeletekre vágjuk, az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:
A kacsát tepsibe tesszük,,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva. Kevés vizet öntünk a tepsibe majd, lefóliázzuk és közepes lángon kb. két órát sütjük. Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük, hogy szép piros és ropogós legyen. Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a köményt, szeletelt káposztákat. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Az utolsó pár percben hozzáadjuk a reszelt almát, ecettel ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük és az almás párolt káposztával tálaljuk. Főt-sült burgonyát készítettem hozzá./a burgonyát hasábokra vágtam, félig megfőztem majd bő olajban megsütöttem/
Jó étvágyat kívánok hozzá!