Narancsos kacsasült almás káposztával
Hozzávalók:
Előkészítés:
A kacsát megtisztítjuk,megmossuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A káposztákat vékony szeletekre vágjuk, az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
A kacsát tepsibe tesszük,,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva. Kevés vizet öntünk a tepsibe majd, lefóliázzuk és közepes lángon kb. két órát sütjük. Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük, hogy szép piros és ropogós legyen. Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a köményt, szeletelt káposztákat. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Az utolsó pár percben hozzáadjuk a reszelt almát, ecettel ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük és az almás párolt káposztával tálaljuk. Főt-sült burgonyát készítettem hozzá./a burgonyát hasábokra vágtam, félig megfőztem majd bő olajban megsütöttem/
Jó étvágyat kívánok hozzá!