Töltött kacsa

Hozzávalók:

• 1 db kacsa / az enyém 1,70kg /
• 20 dkg kacsa vagy csirkemáj
• 20 dkg gomba
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 3 db tojás
• 1 fej vöröshagyma
• 2 db szikkadt zsemle
• 2 dl tej

A fűszerek:

• majoránna
• őrölt fekete bors
• só
• petrezselyem zöld

Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk.
Két darab tojást megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.
A kacsát tepsibe tesszük, zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészült !

Lehet tálalni !