Székelykáposzta

Hozzávalók:

• 1 kg savanyú káposzta
• 1 kg lapocka vagy oldalas
• 20 dkg húsos füstölt szalonna
• 4 fej vöröshagyma
• 2 tk pirospaprika
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 tk. őrölt kömény
• só
• 3-4 db babérlevél

Előkészítés:
A húst kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.

Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát és a köményt. Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.

Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.


Jó étvágyat kívánok hozzá!!