Magyaros karfiolleves

Hozzávalók:

• 1 fej karfiol
• 2 szál sárgarépa
• 2 szál gyökér /fehérrépa/
• 1 fej vöröshagyma
• ½ csokor zeller zöld
• 1 kanál apróra vágott petrezselyem zöld
• 1 kis pohár tejföl
• 2 ek. finomliszt
• 5 dkg eperlevél
• 4 ek. étolaj
• 1 kk.. pirospaprika
• őrölt fehér bors
• étlízesítő
• só

Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük.

Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket.
Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá.
Beletesszük a karfiolt, egész vöröshagymát, pirospaprikát.
Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, beletesszük a tésztát, zeller zöldet és a petrezselymet.
A lisztből az olajjal világos rántást készítünk és berántjuk vele a levest.
Rántás előtt, kivesszük a vöröshagymát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!