Kolbásszal töltött malackaraj

Hozzávalók:
• 1-1,5 kg bőrös malackaraj
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 2 fej vöröshagyma
• 1 szál paraszt kolbász
• só
• őrölt fekete bors
• grill fűszer
• őrölt kömény
• 1. üveg sör
• 20 dkg füstölt szalonna
• 2 ek sertés zsír

Elkészítése:
A karajt egy keskeny pengéjű, de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba. A karajon a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.

A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.

Jó étvágyat kívánok hozzá!