Malacoldalas vele sült hagymás burgonyával

Hozzávalók:
• 1,5 kg bőrös malacoldalas
• 1,5 kg burgonya
• 3 fej vöröshagyma
• 8-10 gerezd fokhagyma
• 2 ek. zsiradék /sertés vagy libazsír/
• só
• grill fűszer
• egész kömény
• őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.
A burgonyát sózzuk, borsot és grillfűszert szórunk rá.
A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett malacoldalast. Megtűzdeltem a fokhagymagerezdekkel.

A tepsit előmelegített sütőbe tettem és közepes lángon két órát sütöttem..
Köretnek a vele sült burgonyát és uborkasalátát tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá !!!