Sörös malactarja egészben sütve

Hozzávalók:
• 2 kg bőrös malactarja
• 2 fej fokhagyma
• 2 fej vöröshagyma
• 1 kanál só
• 2 dl sör
• 1 kk. grill fűszer
• 1 mk. őrölt bors
• 1 mk. egész kömény
• 2 kanál zsír

Elkészítés:
A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt, négyzethálósan bevagdossuk.
A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük, fokhagymával megtűzdeljük.

Hűtőben, egy órát, vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk.

A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és négybe vágott vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket.
2 dl sört öntünk alá, és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon, egy órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.
Köretnek, gombás rizst készítettem mellé, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!