Tűzdelt malackaraj

Hozzávalók:
• 2 kg bőrös, csontos malackaraj
• 2 fej fokhagyma
• 2 fej vöröshagyma
• 1 kanál só
• 20 dkg füstölt szalonna
• 1 kk. grill fűszer
• 1 mk. őrölt bors
• 1 mk. egész kömény
• 2 kanál zsír

Elkészítés:
A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt, négyzethálósan bevagdossuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk.

A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük, majd fokhagymával és a szalonnával megtűzdeljük.
Hűtőben, egy órát, vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk.

A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és négybe vágott vöröshagymákat és a maradék fokhagymagerezdeket.
Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon, egy órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.

Köretnek, zöldséges rizst készítettem mellé, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!