Túrós palacsinta torta

Hozzávalók:
A palacsintához:
• 30 dkg liszt
• 1db tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 1 evőkanál cukor
• étolaj

A töltelékhez:
• 1 kg tehéntúró
• 10 dkg mazsola
• 20 dkg kristálycukor
• tejföl /ha szükséges/
• 4 db tojássárgája
• 2 db citrom reszelt héja
• 2 cs vaníliás cukor

A díszítéshez:
• reszelt étcsoki

Elkészítése:
Kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a megszokottnál /8-10 db/. A mazsolát beáztatjuk. A túrót áttörjük. Elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a lecsepegtetett mazsolával. Ha száraznak találjuk a tölteléket, egy-két evőkanál tejfölt adhatunk hozzá.

A palacsintákat egyesével megkenjük és egymásra rakjuk. A tetejét és a “torta” oldalát is megkenjük a túrókrémmel.

Reszelt csokival díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!