Pompos-pizza

Hozzávalók:
A tésztához:
• 50 dkg finomliszt
• 3 dkg élesztő
• 2 ek joghurt
• 2 ek kacsa vagy libazsír
• 2 db kisebb burgonya
• 2 tk só
• 2 dl langyos víz
• 1 kk kristálycukor

A kenéshez:
• 2 dl tejföl
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 2 dl pizza szósz

A feltéthez:
• 20 dkg bacon
• 20 dkg sonka
• 2 db jalapeno vagy hegyes erős paprika
• 3 fej lila hagyma
• 25 dkg reszelt sajt vegyesen / trappista és füstölt/

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A paprikákat, lila hagymát karikákra vágjuk.
A sajtot lereszeljük. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
A felét megkenjük a pizza szósszal, a másik felét fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: sonkát, lila hagymát, paprikákat, bacont és végül a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!