2 years
user-image

Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel

Hozzávalók:

• 4 szelet pulykamell
• 1 kg gyümölcs vegyesen /alma, narancs, banán,stb../
• vagy konzerv gyümölcs /én trópusi mixet és almát használtam/
• só
• szárnyas fűszerkeverék
• olíva olaj
• 1 ek. kristálycukor
• 1/2 dl jó minőségű rum

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Ha konzerv gyümölcsöket használunk, akkor leszűrjük a levét. A friss gyümölcsöket felkockázzuk.

A pulykamell szeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük.
Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon a cukrot arany barnára pirítjuk. Rádobjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk).
A tűzről levéve ráöntjük a rumot, és meggyújtjuk, hogy az alkohol kiégjen belőle. Óvatosan, mert belobban és színtelenül ég!!
Tálalásnál a gyümölcsöket a hús mellé halmozzuk.
Köretnek tehetünk mellé rizst vagy főtt burgonyát.
Gyerekek is fogyaszthatják mert az alkohol kiég belőle csak az aromája marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép