Tepsis rakott hús

Hozzávalók:

• 1 kg sertés comb / lehet csirke,pulyka /
• 1,5 kg burgonya
• 8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
• 60 dkg mirelit vegyes zöldség / zöldborsó, sárgarépa, kukorica /
• 5 dkg vaj
• étolaj
• grillfűszer
• ételízesítő
• őrölt fekete bors
• 1 nagy doboz tejföl
• 20 dkg trappista sajt

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és félig megsütjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon elősütjük.
A zöldségeket vajon megpároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük.

A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket, erre egy sor burgonyát teszünk.
A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban.

A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik.
A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!