Töltött fasírt
A vagdalthoz:
Előkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk.
Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat. Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze. Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 1 óra alatt megsül.
Jó étevágyat kívánok !!!