Töltött fasírt

A vagdalthoz:

• 80 dkg darált sertéshús
• 4 db szikkadt zsemle
• 2 db tojás
• 2 fej vöröshagyma
• 1 fej fokhagyma
• só
• őrölt fekete bors
• pirospaprika

A töltelékhez:
• 6 db tojás
• 1 szál paraszt kolbász
• piros,sárga,zöld paprika

A kenéshez:
• 1 db tojás
• csipet liszt
• étolaj

Előkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk.

Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat. Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze. Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 1 óra alatt megsül.

Jó étevágyat kívánok !!!