Kacsazúza pörkölt tarhonyával

Hozzávalók:

• 1 kg kacsazúza
• 3 fej vöröshagyma
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 2 db paradicsom
• 1 db paprika
• 1 db hegyes, erős paprika
• 1 mk. köménymag
• 1 ek. pirospaprika
• 2 tk. só
• 2 ek. kacsa vagy libazsír
A tarhonyához:
• ½ kg tarhonya
• só
• 1 ek. zsiradék

Elkészítés:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

A tarhonyát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk, felöntjük két és félszeres sós forró vízzel. Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni. Tálalás előtt villával átkeverjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!