Magyaros csirkemáj

Hozzávalók:

• 1 kg csirkemáj
• 3-4 fej vöröshagyma
• 2 db tv paprika
• 2 db paradicsom
• 1 db hegyes erős paprika
• 2 ek liba vagy sertés zsír
• 1 ek pirospaprika
• só
• őrölt fekete bors
• majoránna

Elkészítése:
A májat megtisztítjuk (nehogy epe maradjon rajta). Felekre szedjük. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá! Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről.

Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!