2 years
user-image

Medvehagymás csirkemáj szezámmagos bundában

Hozzávalók:

• 1 kg csirkemáj
• 5 dl tej
• 6-8 levél medvehagyma
• 2 ek. szezámmag

A panírozáshoz:
• 20 dkg rozsliszt
• 4 db tojás
• 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:
• étolaj

Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a medvehagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A májakat lecsepegtetjük és papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /rozsliszt, felvert tojás, szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki! Köretnek kukoricás, petrezselymes rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép