Brassói aprópecsenye felturbózva

Hozzávalók 5 személyre:
• 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
• 15 dkg húsos, füstölt szalonna
• 1-1,5 kg burgonya
• 2 fej vöröshagyma
• 2 fej fokhagyma
• 2 db piros kápia paprika
• 2 db zöld hegyes erős paprika
• só
• őrölt fekete bors
• csipet majoránna
• 1 ek paradicsompüré
• étolaj

Elkészítése:
A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá.

Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét, a paprika csíkokat és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük. Uborkasalátát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!