Zöldséges, mustáros sertésragu

 

Hozzávalók 3 főre:
• 40 dkg sertéscomb
• 1 db sárga paprika
• 1 db piros kaliforniai paprika
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db hegyes erős paprika
• 1 fej lila hagyma
• 2 szál újhagyma
• 1 mk grill fűszerkeverék
• 1 mk őrölt bors
• 1 mk só
• csipet cayenne-i bors
• 2 tk mustár
• 5 cl olaj

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és a sertéscombbal együtt vékony csíkokra vágjuk. A vörös és lila hagymát fél karikákra szeleteljük.

A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és grill fűszerrel. Ráöntjük az olíva olajat és a hűtőbe tesszük egy órára.
A zöldségeket serpenyőben vagy wokban nagy lángon pár csepp olajon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megsütjük a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük borssal, grill fűszerrel és megsózzuk egy kicsit.

Hozzáadjuk a mustárt, pár percig pirítjuk, majd beletesszük a zöldségeket. Négy-öt percig együtt pároljuk, ízesítjük, ha szükséges. Köretnek rizst adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!