Sertésborda Budapest módra

Hozzávalók:
• 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
• 20 dkg csirkemáj
• 40 dkg gomba
• 20 dkg zöldborsó
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db tv paprika
• 2 db paradicsom
• étolaj
• őrölt fekete bors
• 1 tk pirospaprika
• só
• ételízesítő
• grill fűszer

Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk.
Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is.
Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk.
Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!