Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Hozzávalók:
• 4 szelet karaj csont nélkül
• 3 db paprika
• 1 db hegyes erős paprika
• 2 db paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 5 dkg füstölt szalonna
• só
• 4 db tojás
• 1 cs szeletelt bacon

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja.

A karajszeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.

A hússzeletekre bacon csíkokat fektettem. A lecsót kicsit hagyjuk hűlni, majd a karajszeletek közepére halmozzuk. A hússzeleteket felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket sütőrácsra, grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!