Vasi rántott sertésborda

Hozzávalók:
• 4 szelet karaj csont nélkül
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 4 dl tej
• só ízlés szerint
• 1 csipet őrölt bors

A panírozáshoz:
• 15 dkg finomliszt
• 3 db tojás
• 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:
• étolaj

Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.

A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!