Fokhagymás oldalas lábasban sütve

Hozzávalók:
• 1 kg sertésoldalas
• 2 fej fokhagyma
• 1 kanál só
• 1 kávéskanál őrölt bors
• 1 mokkáskanál köménymag
• 50 dkg zsír

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük.
Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt.
Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.

Melegen körettel petrezselymes burgonya, burgonyapüré, vagy hidegen, ahogy én szeretem, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!