„Piedone” penne

Hozzávalók:
• 50 dkg penne tészta
• 20 dkg füstölt kolbász
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 doboz vörös bab
• 1 doboz kukorica
• 2 fej vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 2 dl paradicsompüré
• 2 dl ketchup
• 1 db chili paprika
• só
• őrölt bors
• 20 dkg trappista sajt

Előkészítés:
A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágtam. A kolbászt fél karikákra szeleteltem. A babot és a kukoricát leszűrtem. A chilit és a fokhagymát apróra vágtam.

Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát, chilit és a kolbászt. Pár percig pirítjuk, majd hozzá adjuk a babot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a paradicsompürét és 5-6 percet pirítjuk. Hozzáöntjük a ketchupot és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthetjük.
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összeforgatjuk a raguval. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!