„Piedone” penne
Előkészítés:
A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágtam. A kolbászt fél karikákra szeleteltem. A babot és a kukoricát leszűrtem. A chilit és a fokhagymát apróra vágtam.
Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát, chilit és a kolbászt. Pár percig pirítjuk, majd hozzá adjuk a babot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a paradicsompürét és 5-6 percet pirítjuk. Hozzáöntjük a ketchupot és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthetjük.
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összeforgatjuk a raguval. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!